Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

tirsdag 16. november 2010

Æ blir så eitranes!

På nyhetene i dag fikk jeg høre om NAV advokatene som overprøver tannpleiernes krav om oppreisning etter å ha blitt kvikksølvforgiftet i jobben.(NRK )Statens arbeidsmiljøinstitutt og flere andre leger har fastslått at det ikke er tvil om at disse tannpleierne har rettmessige krav og at de har pådratt seg forgiftning i jobben. Så sitter det et gjeng med jurister og allvitere i NAV og sier at alle disse legene, som er fagfolk på området og som har kunnskap om helse og helseskader tar feil. På hvilket grunnlag kan de uten å ha undersøkt pasienten overprøve spesialistenes vurderinger? Hvordan kan dette gå an? Ingen andre fagmiljøer enn de medisinske kan, etter min mening overprøve en leges vurdering av et menneskets helsetilstand. Jeg har "møtt" disse juristene selv og mer firkantede regelryttere skal en vel lete lenge etter.

Dette er en sak i rekken av mange i den norske velferdsstaten, der en ser en uvettig forvaltning av fellesskapets penger. Det er som om enkelte instanser føler det som det er deres egne penger de forvalter, og at jobben deres består i å gjøre det de kan for å finne smutthull og muligheter for å ikke behøve å betale det som folk faktisk har krav på. Det være seg pasientskadeerstatning, trygdeytelser eller som her, yrkesskadeerstatning. Jeg synes det er på høy tid at storting og regjering nå sier om det er sånn det er meningen det skal være. Er det ikke et poeng at det systemet vi har skal være en bedre sikring for folket enn systemet med private forsikringsselskaper? Skal ikke det å ha en stat å forholde seg til føles som en større trygghet enn et forsikringsselskap? Sånn som systemet fungerer nå kan man spørre seg om det ikke egentlig kunne vært hipp som happ, og om ikke det er på høy tid å rydde opp.. Jeg blir opprørt og forbannet.

Ingen kommentarer: