Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

onsdag 3. oktober 2012

Jeg stiller som kandidat til stortingsvalget.

SÅ jeg må advare dere. Det kommer nok til å bli en del politiske utsagn her fremover. Dere får bære over med meg.

Det satt litt langt inne- å si ja til å være med på stortingskarusellen. Det var mange årsaker til det.For det første så er det en krevende jobb.I tillegg var jeg så ufattelig lei av alt som heter politikk rett før sommeren. Jeg var møkk-lei av alt som hadde hendt i partiet, alle mer eller mindre gode utsagn fra våre fremste talsmenn, og mangelen på kontakt mellom toppen og grasrota i partiet og jeg var møkk lei av spillet i politikken. Til slutt var det akkurat disse tingene som til slutt fikk meg til å si ja når den offisielle forespørselen kom fra nominasjonskomiteen. Det at jeg til tross for at jeg var en smule lei kjente på at engasjementet fortsatt glødet når aktuelle og viktige saker var i vinden. Jeg er sosialist i mitt hjerte. Jeg tror på at det samfunnet vi kjenner i Norge er det samfunnet innbyggerne i Norge ønsker også i fremtiden. De trenger bare bli minnet på hva det handler om når vi skal gå til valgurnene. Jeg vil ha en sterk offentlig sektor som gir gode og tilpassede tjenester til våre innbyggere helt uavhengig av personenes egen kjøpekraft, og jeg blir umåtelig provosert når høyresiden legger offentlig ansattes lønninger og pensjonsvilkår ut til salgs. Sv er den sterkeste garantist for samfunnet slik vi kjenner det med velferdsordninger og lav ledighet. Jeg vil ha en miljøpolitikk som merkes også her i vårt eget land, og jeg vil ha tilbake mitt SV slik jeg kjente det tidligere, med stor forståelse og gehør for grasrotas syn. Derfor stiller jeg til valg, og derfor endte jeg med å si ja til å være med. Jeg kjenner spillet godt fra mine år i kommunepolitikken. Selv om nok ting er noe annerledes på stortinget, tror jeg at min erfaring fra politikken og mine formelle kunnskaper om systemene gjør meg til en god kandidat til å fronte de sakene som er viktige for Troms og som er viktige for partiet. Jeg tror jeg kan gjøre en forskjell.

Samtidig erkjenner jeg at jeg nok er uenig med mine ledere på enkelte områder. Jeg vil for eksempel jobbe knallhårdt for at heldagsskolen blir fjernet fra våre program og ikke blir en realitet slik den foreslås i dag. Jeg vil ikke ha den, rett og slett. Jeg ser at der er utfordringer knyttet til dagens deling av foreldrepengene, og at regelverket må tilpasses de faktiske realitetene og variasjonene i samfunnet,(selv om jeg er enig i både målsetning og grunnargumentasjon). Jeg mener at politikken som praktiseres knyttet til videregående elevers rett til utdanning slår svært uheldig ut og kan bidra til å lede unge mennesker inn på sosialen og ledighetens vei.- Denne politikken må vi bort fra. Dette og mange andre småting og som omhandler hverdagen til meg og deg er de tingene som opptar meg. Ting som reguleres fra Oslo og som jeg som lokalpolitiker ikke kan gjøre så mye med. Derfor vil jeg ned til Oslo. Derfor stiller jeg til uravstemning for en plass på toppen av lista. Jeg kan kun garantere en ting. At dersom jeg mot alle odds skulle bli valgt til å stå øverst på lista, og deretter få velgernes tillit og komme meg til Oslo, så kommer jeg til å ta med meg min håplaust manglende respekt for autoriteter, min utrettelige stahet og påståelighet og gjøre så godt jeg kan for Troms og for Nord-Norge.

3 kommentarer:

Pål Julius Skogholt sa...

Flott at du stiller!

Anonym sa...

Jeg er ingen SVer, men jeg tror at DU kan gjøre en forskjell Siv Elin! Stå på! :-) Ida Nyvoll

Anonym sa...

Lykke til, lillesøs!!
Torill