Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

lørdag 31. oktober 2009

Nordmenn kan ikke feire Halloween


I dag er det den store knask eller knep dagen.. Halloween. Personlig synes jeg det er en unødvendig og riktig kjip dag. "Artig for ungene" sier du? javel, kanskje. Men det irriterende med dagen er at det liksom ikke er mulig å si at "dette orker jeg ikke være med på", uten at ungene gjør djevelskap.. Sist halloween registrerte jeg skikken med at de som ville ha besøk skulle markere det med tent lykt ute. (oppfattet det som at jeg måtte ha gresskar-lykt ute) For meg var det en sjanse til å slippe alt styret med vaktsomme hunder og bjeffing med ringeklokka... Så i år forsøkte jeg dette( ingen tent lykt i år heller) - uten hell. For vi nordmenn har visst ikke skjønt hvordan dette er ment å skulle funke. NRK har en fin artikkel på sine nettsider om temaet. Klikk på bildet så kommer du dit..
Derfor fikk Diesel være vakthund en stund i kveld og holdt noen av hordene unna, og resten fikk gammelt godteri som hadde ligget i skapet en stund(det var ikke gått ut på dato, altså, men heller ikke kjøpt inn i dag). Aldri så galt at det ikke er godt for noe. God plass til nytt godteri.. Nå har heldigvis de fleste gått hjem og den utholdende dørklokka har fått fred..
Neste år blir det helt mørkt på trappa mi.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Halloween, ja..... Jeg hadde tent lykta ute og funnet fram godteri. Var først ute i boligfeltet sammen med Ole-Hermann, han hadde så lyst å prøve:-) Vi gikk til 2 hus, til 2 han kjente, men etter det ville han hjem. Greit nok det, han gledet seg til åpne for alle "smådjevler" og dele ut godteriet vi hadde. Vi gikk hjem og ventet, og ventet, og ventet..... Ikke EN unge ringte på døra, å akkurat i år når vi var forberedt og hadde gjort ALT klart. Er det mulig? Ja-ja, synd for alle små på Prærien som gikk glipp av godteri fra oss. Ole-Hermann var nok litt skuffet, men det gikk over:-) Han gleder seg nå til Halloween-party på skolen på mandag.
Ha en fin søndag.
Klæm fra Cecilie!

Lula Burlesque sa...

her hadde jeg endelig satt brokkoliblandinga på kok...og avkjølt den, helt den over i en stor skål..og hadde ausa oppi! Og var klar til å klatte en god klatt med brokkoliblanding i posen til enhver unge! Men ringte dem på? NEI! Banka dem på? NEI!! Har dem gjort herværk? NEI! jaja... æ supe brokkoliblanding resten av kvelden sjøl..og kose mæ med det faktum at det e skummelt nok for dem at æ bor atmed kirkegården og har det mørkt! Og at dem nok ikke kommer til neste år heller!!! Hæppi Hållåjwiiin.

Anne (Moseplassen) sa...

Jeg orket ikke noe besøk i går, så jeg slukket alt lys med unntak av stua, og dro ned rullgardina mot veien. Når vi i tillegg bor litt klønete til i forhold til veien så gikk det bra, og jeg fikk være i fred, heldigvis.

kirsten sa...

Her i Sverige har vi en anden tradition udover Halloween-godterierne. Vi fejrer "Alle helgona dagen", der vi mindes vores döde ekstra meget og tänder lys ved gravene på kirkegården. Kirken er åben hele dagen og man kan samtale med en präst, om man vil. Det kan väre en meget stemningsfuld helg !

Anonym sa...

Vi var borte denne dagen men knep likevel. ketchup i postkassa å det e der enda siden det e vanskelig å få vasket pga minusgrader...
Utidig skikk dette her... Neste år skal æ finne på nokka so "straff" bare vent...