Endelig har jeg fått syltet de siste tomatene. Gjorde siste innhøsting forrige søndag, men av ulike årsaker så har jeg ikke fått anledning til å gjøre det før i kveld. Men endelig!. Noen av tomatene hadde alt begynt å skifte farge og måtte ut, men det ble et kilo å sylte, og det holder i masse vis. Personlig er jeg ikke så glad i syltede ting, men mannen elsker alt som er syltet om det er agurk, tomat eller pickles, så da er det jo artig å holde på.. Han synes syltede grønne tomater er spesielt godt til svinekjøtt.. Men fungerer fint til det man måtte like av kjøttretter. Oppskriften jeg bruker er som følger:
1kg grønne tomater
5 dl sukker
1,5 dl eddik 7%
10 nellikspiker
1 vaniljestang
Prikk skallet på tomatene med en nål eller lignende.
Kok opp laken med alle ingredienser. Tilsett tomater. Kok på svak varme til de er møre 5-10 min. Ha tomatene på rene varme glass. Kok ned laken 5 min dersom det er nødvendig. Fyll på laken og sett på lokk. La tomatene stå å god gjøre seg kjølig i 3-4 uker. Så er de klar til bruk. Vel bekomme..
2 kommentarer:
Hei, jeg skal for første gang sylte tomatene jeg høstet. Men det en ting jeg lurer på. Skal vi altså, ikke fjerne skallen? For jeg har sett andre oppskrifter og synes din var den jeg vil bruke. Ellers har jeg ennå ikke kikket ordentlig rund på din blogg men synes diktet " Ser du stjernene liten " er utrolig vakker!
Han en fin ettermiddag!
Anamir Vieira
Tips dan Trick Bermain Judi Online
Agen Togel Singapura
Agen Togel Sidney
Agen Toto Macau
Museumbola Slot Habanero
Museumbola Slot Pulsa
Museumbola Joker123
Museumbola Livecasino
AKSES SEGERA SITUS KAMI 1 ID BANYAK PERMAINAN
WA OFFICIAL : +6283157394921
Legg inn en kommentar