Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

torsdag 3. september 2009

chilisaus

700 gram tomat
1 løk
3-4 ferske chili
1 hvitløk
2 ss vann

0,7dl rødvinseddik
0,7dl sukker
2 ts paprikapulver
1/4 ts allehånde
1/4 ts malt nellik
1ts salt

Fjern frøene fra chilien. Finhakk grønnsakene og tilsett vannet. Kok i 15-30min til det er godt kokt sammen og begynner å bli "grøtete". Passér massen gjennom en sikt.(bruk en skje og press massen gjennom en trådsikt- det som går gjennom, da...) Jeg tok stavmikseren et par ganger oppi først for å mose det litt mer slik at det skulle bli enklere å passere.. Hvis du har sånn passeringsmaskin-ting, så kan du sikkert bruke det.?.?

Tilsett de øvrige ingrediensene, rør godt og kok massen til sausen får riktig tomatsaus- konsistens. Hell på rene glass, og sett på lokk.

Vent to uker, og voilá...

Kjempegod på egg og bacon...mmm. spicy;)

Ingen kommentarer: