700 gram tomat
1 løk
3-4 ferske chili
1 hvitløk
2 ss vann
0,7dl rødvinseddik
0,7dl sukker
2 ts paprikapulver
1/4 ts allehånde
1/4 ts malt nellik
1ts salt
Fjern frøene fra chilien. Finhakk grønnsakene og tilsett vannet. Kok i 15-30min til det er godt kokt sammen og begynner å bli "grøtete". Passér massen gjennom en sikt.(bruk en skje og press massen gjennom en trådsikt- det som går gjennom, da...) Jeg tok stavmikseren et par ganger oppi først for å mose det litt mer slik at det skulle bli enklere å passere.. Hvis du har sånn passeringsmaskin-ting, så kan du sikkert bruke det.?.?
Tilsett de øvrige ingrediensene, rør godt og kok massen til sausen får riktig tomatsaus- konsistens. Hell på rene glass, og sett på lokk.
Vent to uker, og voilá...
Kjempegod på egg og bacon...mmm. spicy;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar