Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

søndag 16. mars 2008

Palmesøndag


Vårfølelse!! Hmm. Deilig å kjenne at våren er i anmarsj.5 varmegrader, og det klør skikkelig i hage-fingrene. Tomaten og paprikaen som jeg sådde for etpar uker siden har spirt og begynner snart å bli klar for å prikles over i egne potter. Skal begynne med det i morgen.(er det ikke fint bilde av tulipanen min:))

Vi kom fra Tomsø i går. Dro på fredag, og tok oss en overna
tting. Turen dit gikk forholdsvis greit, men Nikolas er ikke noen stor-sover i bilen, så det ble menge stopp. Vi var litt usikre når vi dro om vi skulle ta en overnatting, eller om vi kunne klare frem og tilbake på en dag. Men når vi kom til Tromsø kjente både jeg og John at det ikke var særlig fristende å kjøre hjem igjen samme dagen. Det var godt kunne dra på hotellet når vi endelig var ferdig på sykehuset, ikke minst for Nikolas som nesten ikke hadde spist på hele dagen. Pupping på offentlig sted er umulig med han som nesten ikke vil ta puppen i utgangspunktet. Men på hotellet spiste han godt og sov en god lur.

Nikolas hadde lagt på seg fint den siste uka. 130 gram, og vokst 0,5 cm. Legen fikk tatt en ordentlig ultralydundersøkelse av ham mens han sov, og resultatene var slett ikke dårlige. Han syns han så at blodstrømmen gjennom ductus(den blodåra som ikke skal være åpen,men som er det) gikk hovedsaklig motsatt vei av tidligere, noe som indikerer at trykket i lungene ikke er så mye høgere enn trykket i det andre systemet. Så han syntes det var en liten positiv utvikling. Han sa det sånn; "det er uendret eller en liten forbedring", åsså lo han litt og sa at joda hvis vi ville så kunne vi godt konkludere med at det var blitt bedre. Det var jo enda et stykke igjen før vi kunne si at han var blitt bra i og med at han trenger litt oksygen enda, men positivt at det iallefall ikke var blitt verre, og en kvart liter O2 for å holde seg på riktig metnings- nivå mente han var veldig lite. Så det var jo en kjempefin påskenyhet for oss. Vi skal tilbake på kontroll om en måneds tid. Holmsrøm på rikshospitalet ønsket å følge utviklingen litt tettere enn Klingenberg på UNN- som først ville vente to måneder før ny kontroll. Det blir ekstra spennende fremover å følge med.
Da var det kanskje rett observasjon av oss, at for ca 2 uker siden syns vi at Nikolas forandret seg betraktelig. Det har vært slutt på lange skriketokter, han er blitt varmere på hender og føtter, og han virker totalt sett mer fornøyd om dagene. Skjønne lille gullklumpen

Dina har vært- og er fortsatt på påskeferie hos Hege og Øystein i Rotsund. Hun oppfyller visst sin oppgave som trekkhund fint, iværtfall når øystein er "åte" og går i forveien. Hun sjarmerer alle mennesker på sin vei. Hege hadde hatt henne med når de var på besøk hos onkelen hennes, og de var visst storimponert over hvor veloppdragen og sjarmerende hun var. De formelig sloss om å stå i kø for å overta om hun mot formodning skulle måtte ompasseres. All ære til de første eierne som har lagt et godt grunnlag:)

1 kommentar:

Lula Burlesque sa...

ååå så flotte nyheter.... kjempe bra. =) da går det rette veien. Og dere kan slappe ganske bra av i påsken.
Det er flott!! =)