Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

mandag 17. november 2008

24 tøffe timer

I morgen er den store dagen. Det begynner klokka 10, ca. Dermed er det full faste fra klokka halv sju/ sju. Det blir den første utfordringa… Det mest kritiske stadiet i forbindelse med operasjonen er ved innsovning og oppvåkning, sa legene. Først skal han ta CT røntgen, deretter blir det hjertekateterisering og til slutt blir det å sette venekateteret. En av de største utfordringene med inngrepene er logistikken. De ulike tingene skal skje på ulike plasser, slik at han må forflyttes fra et rom til et annet to ganger. Så er det jo ikke sånn at disse operasjonsstuene står tomme og venter på Nikolas, slik at det blir en utfordring å få det til å passe med at rommene faktisk er ledige når de skal være det. Hvis det ikke er det så blir han trillet ned på intensiven og satt på ”vent”.. kanskje vekket litt… Så er det en stor utfordring med hele kateteriseringen. Med om de klarer å få gjort det de tenker å gjøre og hvilke resultater de kan klare å få ut av det. De skal blant annet forsøke å sette en ballong i den åpne Ductusen hans for å se hvordan han tåler å lukke den(den blodåren som er åpen og som binder sammen det store og lille kretsløpet, men som er lukket hos friske). Men Holmstrøm var ikke så sikker på at de kom til å få det til. De vet jo heller ikke om blodårene hans er normale og om hvordan hele kateteriseringen kommer til å gå. Der er mange utfordringer. Legen sa at han ikke var så bekymret for hvordan Nikolas kom til å tåle operasjonen, da. Men der er jo alltid en risiko, og hos Nikolas er den større enn vanlig. Jeg kjenner at de neste 24 timene kommer til å bli tøffe. Spørs om jeg får sove. Og i tillegg skal sykepleierne inn hver time i natt for å sjekke metningene til Nikolas. Han skal ligge med måling i natt bare sånn for å ha hatt en måling gjennom hele natta. Huff. Blir egentlig litt sur. At de ikke kunne sagt fra litt tidligere så hadde vi ikke behøvd og gjort det akkurat i natt. Kunne jo gjort det i går for eksempel. Eller den natta vi satte det på, bare for å få beskjed når nattevakta kom at det trengte vi ikke ha på allikevel… Burde jo egentlig begynne å bli litt vant til sånn frem og tilbake opplegg. Mange leger og mange sykepleiere og meldinger den ene og andre veien og rapporteringer som kanskje ikke er helt tipp topp.. Jeg har liksom ikke tenkt så veldig mye på denne operasjonen disse dagene, men kjente her i middagstida at det begynte å sige inn over meg. Alvoret. Når det begynner å toppe seg hos meg med denne typen påkjenninger, da blir jeg ”litt” vanskelig å ha med å gjøre. Jeg er glad jeg ikke er sykepleieren som skal ta seg av oss de neste timene, eller er John som skal holde ut med meg - for å si det sånn…


Tomorrow is the day where it all happens. The big day.. I dread it. My stomach aches, my hand shiver and I feel like crying all the time.The next 24 hours will be the hardest one ever in my life. Thank you all, all around the world, for all your prayers and all your warm thoughts and best wishes. I’m so glad I got in touch with you and that you chose to share with us your experiences. It warms my heart knowing that people in others parts of the world are thinking and praying for us. Hope the good lord is with us and keeps us safe and strong through all this.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer til å bli et tøft døgn for alle rundt dokker også. Vi e så mange som e blitt glad i Nikolas. Vanskelig å være så langt unna dokker no.

Lykke til i morra. Nikolas e en fighter, han tar nok det her også på strak arm :-)
klem fra mona

Lula Burlesque sa...

At det kommer til å bli tøft, er sikkert. Både for dere, og for Nikolas. Men han er en tøffing, og en hard nøtt... som sin bestefar..;)
Tenker på dere hele tiden, og sender ekstra gode tanker og krysser alt jeg har hele morgendagen. Vær sterk nå, og støtt dere til hverandre. Og til tanker og bønner som sendes deres vei nå. :) vi er med dere..hele veien.

mange mange klemmer til dere.. M.

Anonym sa...

Tenker mye på dere - jeg håper alt går bra i morgen og at det vil ha positiv innvirkning på livet fremover. Det viktige er jo at noe skjer - at dere prøver det mulige. Lykke til!

Anonym sa...

Krysse fingran for dåkker!! Lykke til!
Magnhild

Anonym sa...

Huff...Ikke morsom læsning, å æ e så lei mæ på dokkers vægne for at dokker må slite så mye med han lille Nikolas..

MEN! Vi krysse fingra å tær for at alt ordne sæ for han no, og at han kan få litt lættere daga ætter den hær operasjonen! :-) Skal sende dokker alle sammen mange gode tanka i morra med håp om at alt går bra :-)

Tænke på dokker!

Stor klem fra ho Tone Grasdal

Kjell Henning sa...

Heia sis. Det blir et tøft døgn framover men vi har den beste trua på at det kommer til å gå bra. Nikolas e en tøff liten plugg.
Vi e alle med dokker og dele nok de aller fleste tanka og følelsa som du og Jon gjennomgår no.
Masse klæmma fra oss her og lykke til i morgen.

Anonym sa...

Ett tøft døgn for en tøff liten gutt og to tøffe foreldre, for ikke å snakke om en tøff storebror! Frykten skaper mange følelser, men jeg er sikker på at både John og sykepleierne holder ut med deg Siv Elin.... Masse lykke til i mårra, tenker masse på dåkker, og skal sende mange gode sterke tanker til dere i hele mårra. Stor klæm fra Cecilie.