Ny layout, samme blogg

Ja, du er kommet rett. Nikolas my angel er atter igjen blitt til Hansenhuset. Velkommen inn. Håper du føler deg som hjemme...

søndag 30. november 2008

Abstinens

Nikolas får ikke til å sove. Utover ettermiddagen har det ballet på seg med mer og mer uro. Sykepleierne mener han er abstinent og at legene har trappa for fort ned på sedativene. Legene er ikke enige og forsøker å finne andre forklaringer på at han ligger i senga og vingler med hode og vifter med armer og ben enda han er så trøtt at han nesten ikke klarer holde øynene åpne..Vi er vitne til profesjonskamp-tenker jeg. Det virker som at legene ikke tror på ting de ikke kan måle og mener at deres erfaringer og utdanninger går foran sykepleiernes erfaringer. Å innrømme sykepleiernes erfaringer og kunnskaper som bedre enn deres egne på dette feltet blir kanskje for vanskelig for dem? For meg er det uforståelig. Etter mitt syn må det være klart at det er sykepleierne som er best skikket til å gjøre disse vurderingene. Det er tross alt de som er med barna 24 timer i døgnet. Legene er jo bare innom noen ganger i døgnet 2-3 min hver gang. Jeg føler at det er uverdig og tildels uprofesjonelt. Sykepleierne forteller meg hva de har erfart med andre barn, og at de så med en gang de kom på jobb i ettermiddag at han var abstinent. Ifølge dem må han nå ha store doser for å komme over kneika når han har kommet så langt i abstinensene. I tillegg frykter de pustestopp dersom abstinensene blir for store, rett og slett fordi han ikke vil klare å holde det gående så lenge... Legen står der og sier neeei, han tror ikke det er det, fordi Nikolas ikke responderer på økte doser med medikamenter. -Det er jo andre medikamenter som kan gi bivirkninger, og at det nok sikkert er det og, sier han. Ja, også mener han at dette må han bare igjennom så lenge han tåler det. Uansett hva den ene eller den andre mener så er det forferdelig å sitte ved sengekanten å se på. Ikke kan jeg løfte ham opp, for han er for svak til å klare det. Ikke kan jeg gi ham pupp, selv om han roer seg på det, for de er redd det skal bli for mye for kroppen hans å ta seg av all maten i tillegg til alt det andre. Ikke nytter det å holde ham i hånden eller å trøste ham på noen som helst annen måte. Stillhet og ro kunne hjulpet, men det går ikke på et flermannsrom der folk går inn og ut hele tiden, og der det plinger i alarmer til enhver tid. Jeg var forberedt på at det skulle bli tøft. Men det hjelper så lite...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Huff stakkars Nikolas og stakkars dere, er ikke greit med sånne kjepphøye leger.
Får bare håpe det går seg til og at de tar til vettet etterhvert så han får det han trenger.
Masse klem og oppmuntring fra oss i Klubben

Hildemor sa...

Fantastisk at d har vært så utrolig bra framgang for Nikolas.D e så tåran sprett og alle hjerter gleder seg!!
Når d gjeld legan og sykepleieran sine problemsillinge så trudde æ virkelig at rikshosptalet ikke va et lure-på-ka-som-e-riktig-sted.Trudde de va raskt ute med å komme m konklusjona og avgjørelsa...uansett,Siv og John,stå på..ser ut som om d her går den rette veien.Godeklemma ;)

Kjell Henning sa...

Heia sis. Det her skal gå bra, dæm kommer nok rundt og finn ut av det. Dokker e jo forberedt, så langt det lar sæ gjøre, at det vil bli nån tilbakesteg også, så bare stå på og vær der til trøst som dokker gjort helt fantastisk allerede.
Vi tenke på dokker hele tiden og skulle så frøktelig gjerne kunne gjort så mye mer.
Masse klem til dokker fra lillebror og Jim

Kjell Henning sa...

Hi Siv. Everybody here in Scotland are routing for the wee man. Your son has more resilience than anyone could ever imagine. His face shows that ha has a fight and a determination to pull through this, and he will do it.
We think and talk about him daily and we look at the photographs we have on our wall in the livingroom and don't see a baby but a wise wee young man with a smile that would win anybodies heart.
Take good care and all thinking of you fondly.
Jim

Anonym sa...

Det må være tøft for dere alle! Jeg håper natta har vært roligere for ham og dermed også for dere.

Tenker på dere!

Hall

Trine Stenersen sa...

Tøft for dere alle når proffene ikke blir enige. Be dem om å pelle seg ut å bli enige før de kommer med en vurdering. Vær sterke og tøffe, like sterke og tøffe som Nikolas er:) Sende all energi som kan mønstres fra oss ihvertfall. Tenke på dere "klem"